U trendu

Leskovčani iznenadili Vrščane, OKK Beograd ubedljiv protiv Kolubare

BEOGRAD – Pobedama u 27. kolu Zlatibor i Spartak su se izjednačili u vrhu tabele Košarkaške lige Srbije, a Metalac je posle novog kiksa pao na četvrtu poziciju.

Ipak, koliko je uzbudljiva borba za prva tri mesta u KLS, pođednako je zanimljiva i borba za opstanak.

Porazom od OKK Beograda 109:90, Kolubara je ostala sama na dnu tabele sa sedam pobeda i značajno je otežala opstanak u prvoligaškom društvu. Već posle prvog poluvremena bilo je jasno kako će se ovaj meč završiti. Raspucani igrači OKK Beograda u prvih 20 minuta ubacili su čak 55 poena, napravili razliku koju su do kraja znalački sačuvali.

Domaće kao da je sputala važnost meča, nisu uspeli da se oslobode tog pritiska, niti da pronađu način da zaustave sjajnog Stefana Miljenovića koji je ubacio 39 poena – šest trojki, a Nikola Topić je dodao 22. Bolji od ostalih u Kolubari bio je Stefan Eliot sa 23 poena, Dušan Stojičić je meč završio sa dabl-dabl učinkom – 18 poena, 11 skokova.

Zdravlje nastavlja da se nada da će se i naredne sezone takmičiti u KLS. Pobedom nad Vršcem 96:93, Leskovčani su došli u dosta dobru poziciju. Sve vreme su vodili i nisu dozvolili Banaćanima da ugroze njihovu pobedu i zakomplikuju borbu za opstanak.

Najzaslužniji za to bili su Morgan sa 26 poena i 8 skokova, odnosno Jovanović koji je bio blizu tripl-dabla – ubacio je 19 poena, imao 7 skokova i 8 asistencija. Simić sa 18, odnosno Jurček i Jeković sa po 17 poena, bili su najzapaženiji među Vrščanima.

Jako važnu pobedu u borbi za opstanak ostvario je Novi Pazar i to na gostovanju u Valjevu 99:97. Svesni važnosti meča, Pazarci su od starta namentuli ritam, već u prvom poluvremenu imali dvocifrenu razliku, a onda se do kraja odbranili i slavili izuzetno vredan trijumf. Novi Pazar je predvodio Tejli koji je ubacio 24 poena, imao i devet asistencija, Nikolas je ubacio 21. Kod domaćih je sjajnu partiju pružio Uroš Luković – ubacio je 23 poena, dok je Dafi imao dabl-dabl učinak (19 poena, 13 asistencija)

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Vojvodina – Dinamik 96:77, Čačak 94 – Mladost 103:85, Sloboda – Spartak 63:91, Sloga – Zlatibor 82:95, Tamiš – Dunav 85:87.

U vrhu tabele sa skorom 20-7 poravnati su Zlatibor i Spartak, slede Vojvodina i Metalac sa 19-8, OKK Beograd je posle pobede u Lazarevcu skočio na peto mesto sa skorom 17-10, koliko ima i Dinamik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.