U trendu

Lester zadržao prvo mesto golovima Vardija, pobede Sitija i Junajteda

Fudbaleri Lestera pobedili u večeras na svom terenu Liverpul sa 2:0 u utakmici 24. kola Premijer lige i zadržali prvo mesto na tabeli.

Dvostruki strelac u 14. prvenstvenoj pobedi Lestera bio je Džejmi Vardi, koji je postigao golove u 60. i 71. minutu. On je u prvenstvu postigao 18 golova i prvi je strelac Premijer lige.

Lester je prvi na tabeli sa 50 bodova, a Liverpul je osmi sa 34 boda.

Mančester siti je na gostovanju pobedio Sanderlend sa 1:0 i zadržao korak za Lesterom. Jedini gol postigao je Serhio Aguero u 16. minutu. To je njegov 13. gol u prvenstvu.

Siti na drugom mestu na tabeli ima 47 bodova, tri manje od Lestera, a Sanderlend, koji je poslednje tri utakmice bez pobede, zauzima pretposlednje 19. mesto sa 19 bodova.

Totenhem je na gostujućem terenu pobedio Norič sa 3:0 i popeo se na treće mesto na tabeli. Totenhem je poveo u drugom minutu golom Dele Alija, što je njegov sedmi gol u prvenstvu, a konačan rezultat postavio je Hari Kejn sa dva gola, u 30. i 90. minutu. On je tako postigao 15. pogodaka u Premijer ligi i drugi je na listi strelaca iza Vardija.

Ekipa Maurisija Poketina na trećem mestu ima 45 bodova, a Norič, koji je pretrpeo četvrti uzastopni poraz, zauzima 17. mesto na tabeli sa 23 boda i nalazi se na dva boda od zone ispadanja.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu Stouk sa 3:0 Domaći su poveli u 14. minutu golom Džesa Lingarda, Entoni Marsijal duplirao je vodjstvo u 23. minutu a konačan rezultat postavio je Vejn Runi u 53. minutu.

Junajted je peti na tabeli sa 40 bodova i nalazi se na pet bodova manje od Arsenala na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Stouk je pretrpeo drugi vezani poraz i zauzima deveto mesto na tabeli sa 33 boda.

Arsenal je kao domaćin odigrao bez golova sa Sautemptonom i ostao je na četvrtom mestu na tabeli. Ekipa Arsena Vengera nema pobedu u poslednje četiri utakmice u prvenstvu.

Fudbaleri Svonsija i Vest Bromvič Albiona odigrali su nerešeno 1:1, Bornmut je posle preokreta pobedio Kristal Palas sa 2:1 golom Benika Afobea, a Vest Hem je kao domaćin pobedio Aston Vilu sa 2:0 i naneo joj 15. poraz u prvenstvu kojim je „zakucao“ za dno tabele.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.