U trendu

Lev: Nismo zaslužili da prodjemo

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je danas da njegova ekipa nije zaslužila da prodje u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

„U svlačionici je veliko razočarenje, mrtva tišina… U ovom trenutku je zaista teško reći zašto smo eliminisani. Razočarenje je ogromno. Nismo zaslužili da ponovo osvojimo Svetsko prvenstvo, nismo zaslužili ni da prodjemo medju 16 najboljih“, rekao je Lev.

Fudbalska reprezentacija Nemačke, aktuelni svetski prvak, eliminisana je danas sa Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je u poslednjem kolu Grupe F izgubila od Južne Koreje sa 2:0.

„Protiv Koreje smo bili daleko od rutine koju moramo da imamo. Igrali smo previše sporo“, rekao je selektor Nemačke nakon utakmice u Kazanju.

U drugom meču Grupe F Švedska je pobedila Meksiko sa 3:0.

„Šokiran sam. Šokiran sam jer nismo uspeli da pobedimo Koreju. Nisam imao utisak kad sam pričao sa igračima pre utakmice da su pod pritiskom… Zaista smo verovali da možemo da izguramo ovo, da prodjemo dalje“, rekao je Lev.

„Kako posle ovoga? Moraćemo mirno da popričamo o svemu, mislim da je prerano da bilo šta kažem. Trebaće mi nekoliko sati da se pomirim sa ovim, neverovatno sam razočaran eliminacijom“, dodao je Lev.

Upitan da li ovaj neuspeh može dovesti do „mračnog vremena“ za nemački fudbal, Lev je odovorio kratko: „Ne“.

„Imamo mlade igrače koji su vrlo talentovani, potencijal da idemo napred. Moramo, pre svega, da izvučemo zaključke i učiniti sve da krenemo napred“, rekao je Lev.

Veliko razočarenje posle meča nije krio ni defanzivac Mats Humels.

„Mislim da smo poslednju dobru utakmicu odigrali 2017. godine… Teško je objasniti šta se dogadjalo ovde, još protiv Meksika se videlo da nešto ne funkcioniše kako treba“, rekao je Humels.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike