U trendu

Lev: Utakmica protiv Švedske odlučujuća za nas

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da je razočaran današnjim porazom od Meksika i da je za njegovu ekipu naredna utakmica protiv Švedske odlučujuća na Svetskom prvenstvu.

„Razočaravajuće je izgubiti prvu utakmicu na turniru, na to nismo navikli, ali to moramo da prihvatimo. Moramo da nešto naučimo iz ovoga i da u narednoj utakmici budemo bolji. U prvom poluvremenu smo igrali veoma loše, nismo mogli da nametnemo našu prepoznatljivu igru. Igrali su na kontranapade, morali smo da se vraćamo, gubili smo lopte i njima otvarali prostor. U drugom delu smo ih napali, ali oni su uzvratili“, rekao je Lev, preneo je sajt Fife. 

Na početku odbrane titule svetskog šampiona Nemačka je u prvom kolu Grupe F izgubila od Meksika sa 0:1.

Osim Nemačke, do sada su samo Francuska (2002) i Španija (2014) kao branioci titule gubili prve utakmice na Mundijalima.

„U drugom poluvremenu smo imali nekoliko šuteva, ali nismo imali sreće, lopta nije htela u gol. Naravno da smo svi nezadovoljni, ali moramo da zaboravimo ovaj meč. Ova ekipa ima iskustvo da prihvati poraz, a naredna utakmica će biti odlučujuća za nas. Bićemo pod pritiskom protiv Švedske, u subotu“, dodao je selektor Nemačke.

Nemačka pokušava da postane prva ekipa koja je odbranila titulu svetskog prvaka još od Brazila 1962. godine.    

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar