U trendu

Levandovski najbolji igrač Evrope

Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski izabran je danas za najboljeg igrača Evrope u protekloj sezoni u izboru Evropske fudbalske unije (Uefa).

Levandovskom je nagrada uručena na ceremoniji žreba za grupnu fazu Lige šampiona, a Poljak je iza sebe ostavio igrača Mančester sitija Kevina de Brujnea i svog saigrača Manuela Nojera.

„Sjajan je osećaj stajati ovde s ovom nagradom. Srećan sam i ponosan, ovo je nagrada i za moje saigrače. Volim da postižem golove i trudim se da budem što bolji“, rekao je Levandovski, koji je prošle sezone s Bajernom osvojio tri trofeja u domaćim takmičenjima i Ligu šampiona.

Nojer i De Brujne, ipak, nisu ostali bez nagrada pošto su proglašeni za najboljeg čuvara mreže, odnosno najboljeg veznog igrača u prošloj sezoni, dok je nagrada za najboljeg defanzivca otišla u ruke još jednog igrača Bajerna, Džošue Kimiha.

Dodeljena su i priznanja u ženskoj kokurenciji. Za najbolju igračicu nagradu je dobila Dankinja Pernil Harder, koja je letos iz Volfsburga prešla u Čelsi. Ostala priznanja pripala su igračicama Liona – Sari Buadi, Vendi Renar i Dženifer Marožan.

Nagrade za najbolje trenere dobili su Hansi Flik i Žan Luk Vaser, treneri Bajerna i Liona.

Pre žreba posebno priznanje, Predsedničku nagradu, dobio je nekadašnji napadač Čelsija i Obale Slonovače Didije Drogba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar