U trendu

Lindzi Von pobedila i u superveleslalomu u Lejk Luizu

Američka skijašica Lindzi Von pobedila je večeras u trci u superveleslalomu voženom u kanadskom Lejk Luizu u sklopu Svetskog kupa.

Von je pobedila sa 1:19,79 minuta i ostvarila 70. pobedu u Svetskom kupu.

Austrijanka Tamara Tipler zauzela je drugo mesto rezultatom 1:21,11, a treća kroz cilj prošla je njena sunarodnica Kornelija Hiter sa 1:21,14 minuta.

„Osećam se sjajno, znam da mi je superveleslalom dobar, a spust prilično dobar i mislim da sam na pravom putu“, rekla je Von posle trke.

Von je ostvarila „het-trik“ ovog vikenda u Lejk Luizu, pošto je pobedila i u dve trke u spustu. To joj je na istom skijalištu pošlo za rukom još 2011. i 2012. godine.

Ona sada ima 14 pobeda u spustu i četiri u superveleslalomu, u mestu koje su navijači u šali nazvali „Lejk Lindzi“, zbog njene dominacije.

„To je velika stvar. Mislim da su neki sumnjali da mogu danas da pobedim, posebno jer je Lara (Gut) pobedjivala u nekoliko poslednjih trka u superveleslalomu“, rekla je Von.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa Von je prva sa 300 bodova, njena sunarodnica Mikaela Šifrin je druga sa 296, a treća je Švajcarkinja Lara Gut sa 258 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar