U trendu

Liščević: Imala sam osećaj; Pop-Lazić: Morale smo da pobedimo

KUMAMOTO – Rukometašice Srbije Slađana Pop-Lazić i Kristina Liščević bile su zadovoljne posle izborene drugu faze na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srbija je u direktom duelu za prolazak u drugu rundu takmičenja pobedila Sloveniju 29:27.

„Dobro jutro, Srbijo. Pobedili smo, idemo dalje. Neizvesna utakmica na svim poljima i fizički i psihički. Morale smo da pobedimo. To smo i učinile, jer nismo htele da završimo takmičenje. Želele smo da pokažemo zbog čega smo došle ovde i nismo se predale“, rekla je Pop-Lazić posle meča.

Najefikasnija u timu Srbije sa osam golova, istakla je da ekipa mora da odigra na vrhunskom niovu u drugoj fazi, gde će joj rivali biti Južna Koreja i Nemačka.

„Za dalje ćemo videti, da nastavimo da igramo ovako kako smo odigrale ovu utakmicu i prve tri na SP. Moramo da se izborimo da svaku utakmicu u drugoj fazi odigramo kao ovu protiv Slovenije“, zaključila je Pop-Lazić.

Junakinja Srbije Kristina Lliščević, koja je u neizvesnoj završnici sa dva gola donela pobedu, istakla je da poslednji napadi nisu bili presudni nego borba tokom celog susreta.

„Imali smo loš početak, vratili se nazad. Dobili samopouzdanje, pa smo imali neki pad. Slovenija se nije snašla zbog naše odbrane, imali smo više sreće. Svi smo se borili, Slovenija je pokazala da je kvalitetan tim i da zaslužuje da ide dalje, ali drago mi je što mi to danas bili mi“, rekla je Liščević.

Srednji bek srpske selekcije osvrnula se i na pruzimanje odgovornosti u ključnim trenucima.

„Preuzela sam odgovornost jer sam imala neki osećaj. Pogodila sam joj stranu, nekako sam znala da će lopta da uđe. Nekad je to moj dan, a nekad neke druge devojke. Pivotmeni su bili odlični, bekovi fantastični… Danas je sve zajedno bio neki paket“, zaključila Liščević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar