U trendu

Liverpul nastavio seriju, bolji i od Totenhema

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na Vembliju ekipu Totenhema sa 2:1, u utakmici petog kola Premijer lige.

Golove za „crvene“ postigli su Žoržinjo Vajnaldum u 39. i Roberto Firmino u 54. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za domaću ekipu bio Erik Lamela u 93. minutu.

Ekipa Jirgena Klopa je tako zadržala maksimalan učinak na početku nove sezone i prva je na tabeli sa 15 osvojenih bodova. Ovo je treći put u istoriji da ekipa s Enfilda novu sezonu počinje sa pet pobeda.

Na drugoj strani, Totenhem je doživeo drugi uzastopni poraz i trenutno je peti sa devet bodova.

Liverpul je poveo u 34. minutu golom Vajnalduma, što je bio prvi pogodak tog igrača na gostovanjima.

Posle kornera s desne strane lopta je stigla do Vajnalduma koji je šutirao glavom, golman Totenhema je izbio tu loptu, ali je ona prešla gol liniju pa je sudija pokazao na centar.

Na 2:0 je povisio Firmino u 54. minutu. Sadio Mane je lepo prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac gde se Firmino odlično snašao i poslao je u mrežu Totenhema.

Totenhem je do kraja meča uspeo samo da ublaži poraz, ne i da izbegne drugi uzastopni poraz u Premijer ligi. Strelac tog utešnog pogotka bio je Lamela u 93. minutu.

Liverpul u narednom kolu Premijer lige dočekuje Sautempton, dok Totenhem ide u goste Brajtonu. Obe ekipe pre tih mečeva očekuje i prvo kolo u Ligi šampiona – Liverpul dočekuje Pari Sen Žermen, a Totenhem gostuje Interu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar