U trendu

Liverpul od 1:3 do 4:3 i polufinala Lige Evropa

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evropa, pošto su večeras u gostima pobedili Borusiju Dortmund sa 4:3, u meču u kome su u drugom poluvremenu gubili 3:1.

U prvoj utakmici bilo je 1:1. Heroj pobede bio je Dejan Lovren, koji je posle slabe utakmice u nadoknadi vremena glavom pogodio gol za pobedu.

U polufinale su se plasirali i Šahtjor i Viljareal, dok je Atletik Bilbao u gostima pobedio Sevilju 2:1, tako da je taj meč otišao u produžetak.

Borusija je već posle 10 minuta vodila sa 2:0. Henrik Mktarijan doneo je već u petom minutu prednost gostima posle odbitka, dok je Pjer-Emerik Obamejang u devetom udvostručio prednost.

Oba tima igrala su odlično, ali nisu iskoristila svoje prilike. Divok Origi je početkom drugog poluvremena, u 48. minutu smanjio na 1:2. Marko Rojs je u 57. minutu, medjutim, povisio na 3:1.

Liverpul se, medjutim, nije predavao i nastavljao je da napada, što se isplatilo u 66. minutu, kada je Filip Kutinjo smanjio na 2:3. To je inspirisalo „crvene“, koji su krenuli u napad, da bi u 78. minutu Mamadu Sako izjednačio glavom posle kornera.

U nadoknadi vremena Džejms Milner se nije predavao i sa desne strane je praktično sa linije spasao loptu i centrirao u šesnaesterac, gde se našao Lovren i glavom savladao Romana Vajdenfelera.

Šahtjor je posle pobede u gostima, večeras još ubedljivije pobedio Bragu, sa 4:0, ali je meč obeležio Rikardo Fereira, koji je postigao dva autogola, po jedan u svakom poluvremenu.

Viljareal je u prvom meču pobedio Spartu 2:1, a večeras joj je naneo prvi evropski poraz na svom terenu, pošto je slavio sa 4:2. Španska ekipa vodila je 4:0, ali je Sparta golovima u drugom poluvremenu ublažila poraz.

Atletik Bilbao je poveo u 57. minutu golom Arica Adurisa u 57 minutu, ali je Kevin Gameiro izjednačio samo dva minuta kasnije. Slavlje Sevilje sprečio je Raul Garsija golom u 80. minutu, čime je baskijski tim anulirao prednost rivala iz prvog meča.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.