U trendu

Liverpul pobedio Mančester siti u četvrtfinalu Lige šampiona

 Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu Mančester siti sa 3:0, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona. 

Na svom Enfildu Liverpul je poveo golom Mohameda Salaha u 12. minutu, Aleks Okslejd Čemberlen postigao je drugi gol u 20. minutu, a konačan rezultat postavio je Sadio Mane u 31. minutu.

Mančester siti je u prvom poluvremenu imao nešto veći posed lopte, ali nijednom nije šutnuo u gol Liverpula, koji je poveo iz prve prilike. Roberto Firmino je slabo šutuirao, golman Sitija Ederson je odbio loptu ali se njegov saigrač Kajl Voker nije dobro snašao i praktično je dodao loptu do Salaha, koji je bez problema poslao u mrežu i postigao svoj 38. gol u sezoni.

Dva minuta kasnije Leroj Sane je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored stative.

U 20. minutu Liverpul je stekao dva gola prednosti, lepim golom Čemebrlena sa više od 20 metara. Posle 11 minuta treći gol postigao je Sane, posle dobrog dodavanja Salaha. Siti je do kraja poluvremena pokušao da napravi ozbiljniju šansu i ugrozi protivnički gol, ali nije uspeo.

U 51. minutu povredio se Salah, a zatim ga je zamenio Žoržinjo Vajnaldum.

Minut kasnije ekipa iz Mančestera je imala šansu ali je Sane iz voleja bio neprecizan.

Ekipa Pepa Gvardiole je posle toga imala inicijativu, a gol joj je poništen u 83. minutu zbog ofsajda. Gol je postigao Garbijel Žesus, na dodavanje Sanea, za koga je sudija procenio da je bio u ofsajdu.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa Liverpul 10. aprila ide sa velikih tri gola prednosti na revanš u Mančester vodećoj ekipi Premijer lige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.