U trendu

Ljubiša Tumbaković novi selektor Crne Gore

Bivši trener i sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore odluku (FSCG) o imenovanju Tumbakovića doneo je jednoglasno, prenose podgoričke Vijesti.

Na sajtu FSCG se navodi da će Tumbaković doputovati u Podgoricu i potpisati dvogodišnji ugovor, a zvanično će biti predstavljen sutra. On će na toj funkciji zameniti Branka Brnovića.

Predsednik FSCG Dejan Savićević je, kako prenose Vijesti, na sednici izvršnog odbora predložio tri kandidata – Tumbakovića, Milovana Rajevca i Ljupka Petkovića.

Petrović je odmah otpao, da bi se nakon opaske predsednika FSCG „da bi on dao prednost Tumbakoviću“, te nekoliko diskusija, prešlo na glasanje u kojem je nekadašnji trener Partizana dobio stoprocentnu prednost u odnosu na Rajevca.

Tumbaković je bio prvi favorit predsednika FSCG Dejana Savićevića i pre šest godina, ali su problem navodno bili njegovi finansijski zahtevi, pišu Vijesti.

Tumbaković je reputaciju stekao u Partizanu, koji je sa velikim uspehom vodio od 1992. do 1999. godine, a potom i od 2000. do 2002. Kratko je 2003. godine vodio Al Nasr iz Saudijske Arabije, nakon čega je pet godina bio trener kineskog Šandonga.

Uz dva kratka trenerska izleta u Iran i Kinu, Tumbakovićevu karijeru u poslednjih šest godina uglavnom karakterišu funkcionerske uloge – bio je potpredsednik i sportski direktor Partizana.

Ovo će mu biti prva selektorska funkcija u karijeri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.