U trendu

Lokti se vratio nakon desetomesečne suspenzije

Američki plivač Rajan Lokti vratio se prošle noći takmičenjima u SAD nakon što mu je istekla desetomesečna suspenzija zbog nedoličnog ponašanja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Lokti je finalnu trku na 100 metara ledjnim stilom na Otvorenom prvenstvu SAD završio na petom mestu s vremenom 55,16 sekundi.

„Ovo je dobra polazna tačka“, rekao je Lokti nakon trke.

Lokti je tokom Olimpijskih igara u Riju prijavio da je opljačkan zajedno sa kolegama iz reprezentacije. Rekao je da su opljačkani u taksiju pod pretnjom oružja, a da je jedan od pljačkaša imao policijsku značku.

Plivači nisu prijavili incident policiji koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo. Brazilska policija je potom saopštila da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD u više navrata menjao priču o tome šta se desilo.

Policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila. Kako je tada navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.

„Šta se dogodilo, dogodilo se to, to je prošlost. Čovek sam, napravio sam grešku i naučio sam lekciju. Baš kao i svi ostali“, rekao je američki plivač.

Lokti je naveo da mu je cilj da bude u timu SAD za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. On je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja, a 2020. imaće 36 godina.

„Biće to dugo putovanje“, rekao je.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.