U trendu

Mađari ubedljivi protiv Engleza, Nemci razbili Italiju

BEOGRAD – Fudbaleri Mađarske drugi put u 10 dana porazili su Englesku u UEFA Ligi nacija.

Izabranici selektora Marka Rosija slavili su večeras sa 4:0 (1:0) na stadionu Molinju u Vulverhemptonu i tako pokazali da trijumf protiv „Gordog Albiona“ 4. juna u Budimpešti (1:0) nikako nije bio slučajnost.

Dva pogotka za Mađare postigao je Roland Salai, a u strelce su se upisali i Zolt Nađ i Danijel Gazdag.

U drugom meču Grupe 3 A lige nacija Nemačka je bila nemilosrdna prema kombinovanom sastavu Italije i slavila sa 5:2 (2:0).

Golove za „pancere“ postigli su Kimih, Gundogan, Miler i dvostruki strelac Verner, dok su se za goste u strelce upisali debitant Vilfird Njonto i Bastoni.

Posle četiri odigrana kola Mađarska je lider Grupe 3 sa sedam osvojenih bodova, Nemačka ima šest, Italija pet, a Engleska svega dva boda.

Kada je reč o Grupi 4 A lige, Belgija je golom Mišija Batšuaija savladala na gostovanju Poljsku (1:0), dok je Holandija bila bolja od Velsa sa 3:2 (2:1).

Strelci za domačina bili su Lang, Gakpo i Depaj, dok su pogotke za Vels postigli DŽonson i Bejl iz penala.

Holandija je prva u Grupi 4 A Lige nacija sa 10 bodova iz četiri meča, Belgija ima sedam, Poljska četiri, a Vels jedan bod.

U B Ligi nacija Škotska je savladala Jermeniju sa 4:1 na gostovanju, Ukrajina i Republika Irska podelile su bodove (1:1), Crna Gora je bila ubedljiva na gostovanju Rumuniji (3:0), dok je BiH porazila Finsku sa 3:2.

Luksemburg i Farska Ostrva remizirali su (2:2) u okviru C Lige nacija, dok je Turska savladala Litvaniju sa 2:0.

U D Ligi nacija Moldavija je bila bolja od Andore (2:1), a Letonija je pobedila u Lihtenštajnu sa 2:0.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar