U trendu

Majstorović zadovoljan borbom u finalu Kupa

Košarkaš Partizana Djordje Majstorović rekao je da je zadovoljan borbom  ekipe u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde, ali da crno-beli nisu imali snage da nadoknade zaostatak u poslednjoj četvrtini.

„Nažalost, ostali smo bez daha u poslednjih 10 minuta. Nismo uspeli da nadoknadimo 10 poena razlike, koje je Zvezda napravila za 30 sekundi, ako se uzme poslednji napad treće i prvi poslednje četvrtine. Borili smo se dobro 30 minuta, pa i preko toga, u završnih 10 minuta. Ali, nismo imali snage. Oni su pogodili mnogo otvorenih šuteva, mi nismo uspeli da se vratimo“, rekao Majstorović novinarima.

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć u Nišu u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde sa 64:74.

„Možemo da budemo zadovoljni borbom, ali ne i konačnim ishodom jer niko nije zadovoljan kada izgubi. Verujem da nam dolaze bolji dani, da će se vratiti igrači koji nisu bili tu i da ćemo igrati bolje“, naveo je Majstorović.

Partizan je imao mnogo problema u Nišu pošto zbog bolesti nisu igrali Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica, a ekipu je predvodio pomoćni trener Nenad Čanak, pošto je bolestan bio i Aleksandar Džikić.

„Nisam se trudio da razmišljam o tome, niko u timu. Trudili smo se da igramo i da se borimo. Bilo nas je koliko nas je bilo. Moramo da radimo čime možemo, dali smo sve od sebe. Koga nema, bez njega se može i mora“, dodao je Majstorović.

Partizan će u sredu u Beogradu igrati protiv PAOK-a, revanš utakmicu šesnaestine finala Lige šampiona. Majstorović je rekao da ekipu čeka zgusnust raspored, ali da ne želi da razmišlja o tome, već samo u narednoj utakmici.

„Biće snage, mora da bude. Svima je isto i nama i Crvenoj zvezdi. PAOK-u nije, ali klubovima ovde jeste. Mnogo je težak raspored, sada se malo proredjuje. S jedne strane je dobro što i dalje imamo malo gust raspored, jer to znači da prolazimo dalje. Treba da se izborimo pre svega sa povredama, ali verujemo u stručni štab. Oni znaju kako da rasporede minute i naprave da sve bude kako treba“, naveo je on.

Košarkaš Partizana Branislav Ratkovica rekao je da njegova ekipa nije imala dovoljno igrača da odgovori na Zvezdinu igru.

„Ovo je bio jako težak turnir. Imali smo mnogo problema. Mnogo igrača nam nije bilo tu, kao i trener. (Uroš) Luković se takodje osećao loše, ali je bio tu, Mihajlo Andrić je ceo turnir praktično odigrao pod temperaturom… Što se utakmice tiče, držali smo se do finiša treće četvrtine, a onda su nam u dva minuta pobegli. Prvo (Marko) Gudurić, pa (Marko) Simonović. Tada su se odlepili a mi nismo imali snage za više. Oni su igrali snažno, na ivici faula, svaki kontakt je bio dosta čvrst. Nismo imali dovoljno igrača da odgovorimo na pravi način“, naveo je Ratkovica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar