U trendu

Maksimović: Španović zaslužila da nosi zastavu Srbije u Riju

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić rekla je da je atletičarka Ivana Španović zaslužila da ponese zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Riju.

 

„Kada je krenula cela ta priča, i mene su da kažem „uplelili“ u sve to. Između ostalog, bila sam predložena što je zaista velika čast da pored takvih velikih imena „stojim“. Ako bih ja trebala nekog da predložim to bi svakako bila Ivana Španović, jer Đoković je stvarno učinio veliki gest i mislim da sam na njegovom mestu, verovatno bih isto postupila. Zaista mislim da je Ivana to svojim rezultatima i zalaganjem, apsolutno zaslužila“, rekla je Maksimović Anđušić.

Ona je dodala da ne oseća pritisak pred Rio i da očekuje da nadmaši svoj najbolji rezultat, posle osvajanja srebrne medalje na prošlim Igrama u Londonu.

„Pritisak je prisutan sve vreme, ali uvek umem da kažem da pritisak koja ja sama sebi postavljam najveći. Od toga nema gore. Stvarno očekujem da sebe nadmašim rezultatski u Riju i to mi je za sada najveća motivacija i neki stvar koja me malo opterećuje. Svakog dana treniram, naporno radim da uspem da ostvarim svoj cilj“, istakla je srpska streljašica.

Prema njenim rečima umor i negativna energija prestaju čim se oseti atmosfera u reprezentaciji Srbije.

„Imala sam prilike da budem i na Mediteranskim igrama i na Univerzijadi, gde je slična atmosfera. Naravno, Olimpijske igre ne mogu da se porede ni sa jednim drugim takmičenjem. Kada imaš pritisak i kada ti je teško, kada dođeš tamo, vidis ceo tim, kada svaki dan neko uzima medalje, naprosto dobiješ još veću motivaciju i ubacite u neki „trans“ da jednostavno budeš spreman da daš makskimum“, rekala je Maksimović i dodala da je neverovatan osećaj predstavljati zemlju na velikom takmičenju.

„Jednostavno ne vidiš ništa drugo osim uspeha. Ne znam čime bih mogla da uporedim to. Prosto osećaj je fenomenalan i jedinstven“.

Ona je označila sunarodnicu Andreu Arsović kao jednu od najvećih konkurentkinja, iako smatra da svih 60 može do

„U mom sportu, pogotovo kod žena, u ovom trenutku sve mnogu da budu prve. Konkurencija je dosta jaka i svakog dana možeš da očekuješ da neka „razvali“. Zavisi kakav je dan i kakva je psihička priprema, uz naravno dozu sreće. Mogu da navedem našu Andreu Arsović kao jednu od većih konkurenata jer je devojka vanserijska. Tu su još i Kineskinje i Nemice, ali svih 60 je konkurentno, ali ne gledam njih već sebe“, zaključila je Maksimović Anđušić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.