U trendu

Mali predsednik Organizacionog odbora EP u atletici

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izabran je za predsednika Organizacionog odbora Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će se 2017. godine održati u KOMBANK areni.

„Ovo će biti veliki događaj za Beograd, a mi ćemo dati sve od sebe da srpska prestonica tom prilikom postane sportski centar Evrope, ali i sveta. Već smo se pokazali kao odlični organizatori sportskih događaja, a pred nama su nove prilike da to potvrdimo. Važno je da smo krenuli sa organizacijom na vreme, prihvatili smo težak i odgovoran posao, ali verujem da ćemo uspeti da postavimo nove standarde“, istakao je Mali na konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora.

Ža potpredsednike izabrani su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

„Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je ove godine sredstva za organizovanje Evropskog prvenstva u atletici, kao što će to učiniti i 2016. i 2017. Izgradnja Atletske dvorane ima veliku ulogu jer će se u njoj, između ostalog, odvijati i pripreme naših sportista. Radovi su u toku i ovaj objekat biće završen 2016. godine“, rekao je Udovičić.

Za direktora takmičenja postavljen je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

„Očekuje se da 66 miliona ljudi gleda TV prenose iz Beograda, ukupno će učestvovati 2.000 sportista i drugih gostiju, uključujući trenere i lekare, a nadamo se i brojci od oko 7.000 turista“, istakao je Branković.

Za članove Upravnog odbora šampionata izabrani su i ministri Bratislav Gašić, Rasim Ljajić i Nebojša Stefanović, zatim direktor RTS-a Dragan Bujošević, direktor „Volkswagena“ Milan Lazić, direktor KOMBANK arene Đorđe Milutinović, dIiektor Telekoma Predrag Ćulibrk, direktor Sektora za upravljanje brendovima NIS Svetlana Bunčić, kao i predstavnik Turističke organizacije Beograda.

U najkraćem roku Odboru će se pridružizi predstavnici sportske opreme, oficijalnog osiguranja, banke i oficijalne vode.

Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici održaće se od 3. do 5. marta 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.