U trendu

Maljković: Napravite neku kombinaciju i dođite u Pionir na utakmicu

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je pred njenom ekipom „nateži i najveći i izazov“, pošto će u predstojećim utakmicama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo videti da li je neku igračicu promenila osvojena zlatna medalja ovog leta.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na pripremama za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine. Srbija je ovog leta osvojila Evropsko prvenstvo, a selektorka je rekla da nije menjala sastav.

„Sastav nisam menjala, pozvala sam 12 istih igračica koje su osvojile zlatnu medalju. Smatram da je ovo najteži trenutak i najveći izazov ove reprezentacije, a to sam rekla i devojkama, ova akcija novembar 2015. Zašto? Jer želim da se suočim ljudski, profesionalno i sportski sa tim osvajačicama medalja, da mi sada pokažu kakvi su ljudi, kakav je stvarno njihov karakter i koga je i da li je promenila medalja, ili smo isti tim koji fanatično igra za ovu zemlju i bori se do kraja“, rekla je Maljković novinarima u Hali sportova.

Košarkašice Srbije počinju kvalifikacije u subotu utakmicom protiv Nemačke, od 19 časova u hali Pionir. Ulaz je besplatan.

Maljković je navela da je cela ekipa uzbuđena jer igra u Beogradu i dodala da niko ne oseća umor i da svi jedva čekaju da utakmica počne.

„Nakon balkona i onog dočeka najsrećniji bismo bili da Pionir bude pun. Sanjamo to i jedva čekamo ovaj trenutak. Znamo da je u subotu velika slava, ne biramo ni termin, ali molim vas, napravite neku kombinaciju, zakasnite na slavu i dođite da podržite žensku reprezentaciju“, rekla je Maljković.

Govoreći o utakmici sa Nemačkom selektorka je rekla da njenu ekipu čeka težak duel sa disciplinovanom ekipom.

„Ne znamo mnogo o njima, mnogo toga su promenili, ali znamo da se nemački spremaju za utakmicu sa nama“, rekla je Maljković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.