U trendu

Maljković: Pao mi je kamen sa srca

Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je danas da joj je pao ogroman kamen sa srca posle osvojene bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru, pošto ekipa nije želela da razočara i ostane bez odličja.

„Ogroman kamen sa srca mi je pao, prvi put u životu ne znam kako bih podnela poraz. Sinoć mi je bilo mnogo teško, taj osećaj da mi razočaramo zemlju, koja nam ne stavlja nikakav pritisak, pošto smo već napravile čudo. Ne znam, ne bi mi bilo dobro, jer mi je to životna deviza, spavaj mirno… Sinoć su nam ostali sportisti doneli toliko radosti, mi smo se iz straha skupili i tražili motivaciju da pobedimo Francusku“, rekla je Maljković novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkašice Srbije osvojile su danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto su pobedile Francusku sa 70:63.

Srbija je u polufinalu izgubila od Španije sa 54:68, a Maljković je rekla da je u ekipi bilo bolno posle toga.

„Ogroma sreća… Ne mogu da ne pomenem uspeh svih naših sportista, ali budimo svesni, ovo je ženska košarka. Prošli smo teži put, ali uspeli smo da ustanemo. Sinoć je bilo jako bolno, teška patetika, patetične pesme, svega i svačega i u štabu i izmedju ekipe. Dobili smo svu moguću podršku, nemaš nikakav uslov, znaš da će svi biti zadovoljni ako budeš četvrti, a mi da jedini ostanemo bez medalje, pa nismo… šta već. Oko toga smo se skupili, oko svog uloženog truda i rada svih godina“, rekla je ona.

Selektorka je ponovila da je danas u poluvremenu utakmice prvi put u karijeri vredjala igračice.

„Bilo je svega i prvi put uvreda na poluvremenu. Zbog toga im se izvinjavam, to nije moj manir. Nikada ne vredjam igračice, koliko god da sam im bliska po godinama, ni sitne ni najmanje uvrede, to svi znaju. Jednostavno, osetila sam da je to potrebno, bukvalno je trebalo nešto da se izbaci, to nešto se izbacilo i bogu hvala evo je bronza. Nenormalno…“, rekla je ona.

Selektorka je zahvalila predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Draganu Djilasu, potpredsednici Ani Joković na pomoći i rekla da će se o ovoj generaciji dugo pričati.

„Svako ima svoju jako važnu ulogu. Ovo je generacija o kojoj će se pričati za 10, 20 godina, neko će da pravi analizu šta se ovde dogodilo“, rekla je Maljković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.