najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Maljković: Radujem se okupljanju reprezentacije

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da će predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine posredno biti deo priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i dodala da će promeniti sastav u odnosu na prethodne mečeve.

Evropske prvakinje košarkašice Srbije u ponedeljak počinju pripreme za utakmice protiv Ukrajine i Nemačke, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj.

“Novembar i februar su u potpunosti različite priče, s tim da je utakmica u Ukrajini najteža koja nas do sada čeka, a da ne pričam o našoj situaciji, jer su se dogodile neke poteškoće i povrede vodećih igračica”, rekla je Maljković, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Košarkašice Srbije se u kvalifikacijama takmiče u Grupi D u kojoj su do sada ostvarile obe ubedljive pobede u novembru protiv Nemačke i Luksemburga.

Srbija će 20. februara igrati protiv Ukrajine na gostovanju, a četiri dana kasnije u Nemačkoj.

Selektorka je navela da će te utakmice posredno biti i deo priprema selekcije za Olimpijske igre ovog leta.

“Ne mogu da kažem da ću ovu akciju u februaru direktno da koristim u pripremama za Olimpijske igre, ali naravno da je tako u dugoročnom smislu, jer je stvaranje tima i stvaranje igre tog tima duži proces. Ima još mnogo vremena i novih akcija koje očekuju žensku košarkašku reprezentaciju Srbije, ali o tome ćemo više pričati na samom okupljanju, oko preciznijeg plana priprema. U dugoročnom planu, naravno da ću probati neke varijante za Igre”, rekla je Maljković.

Selektorka je najavila i drugačiji kadar u odnosu na prethodne nastupe reprezentacije.

“Samo želim da probam sve devojke koje mogu da igraju za Srbiju i uvek ću se boriti za to, isprobaću svaku devojku koja se bavi košarkom i koja zaslužuje pažnju. Zajedno sa svojim saradnicima, pratimo svaku igračicu. Ima promena u odnosu na novembarski spisak. Iskreno
očekujem da te nove devojke na spisku zaslužuju pažnju, da zaslužuju da malo više razmislimo o njima i nadam se da će svojim igrama i ponašanjem to i pokazati u narednom periodu. Radujem se novom okupljanju i radu sa reprezentacijom”, navela je Maljković.

Ona je dodala da se nada podršci navijača u Nemačkoj.

“Mislim da će biti malo teže da se naši ljudi okupe u Nemačkoj, jer ćemo igrati utakmicu u dosta zatvorenom sportskom centru u Vaserburgu, na sat vremena od Minhena. Ipak, naravno da se nadam da će doći i da ćemo imati barem polovinu onih koji su pratili mušku reprezentaciju prošlog leta i napravili sjajan ambijent. Uvek se potajno nadam tim ljudima koji nam inače pružaju podršku tokom cele godine, mislim tu pre svega na ljude iz Srbije, ali i na Srbe koji žive u inostranstvu”, rekla je Maljković.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike