U trendu

Maljković: Utakmica sa Luksemburgom za dokazivanje

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da će u predstojećoj utakmici protiv Luksemburga, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine, pružiti priliku igračicama sa manjom minutažom, ali i da će taj duel biti prilika da pojedine igračice potvrde liderske pozicije.

„Imam informacije o Luksemburu. Pogledaćemo još neke snimke, ali smo maksimalno koncentrisane na našu igru. Biće ovo prilika da jasno definišemo neke stvari, da pojedine igračice potvrde liderske pozicije i da povedu mlađe. Igračice koje su do sada imale manju minutažu dobiće šansu“, rekla je Maljković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Košarkašice Srbije će u sredu od 19 časova u Luksemburgu igrati protiv domaće ekipe, utakmicu drugog kola Grupe D u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj.

Maljković je rekla da u sastavu neće biti kapitenke Milice Dabović koja se oporavlja od povrede prsta, a da je Ana Dabović dobila zasluženi odmor. U Beogradu je ostala i Dajana Butulija koja se oporavlja posle operacije slepog creva.

„Mlade igračice će morati dobro da se potrude da me ubede da ih pozovem i u februaru, jer neka nova lica čekaju svoju priliku. Reprezentativna selekcija je surova, a posebno sada kada više nemamo samo jedno okupljanje godišnje, nego imamo akcije na svaka dva meseca“, rekla je Maljković.

U prvoj utakmici u kvalifikacijama Srbija je prošle subote u hali Pionir pobedila Nemačku sa 100:57.

„Utisak iz Pionira nam još ne izbija iz glave. Želim da zahvalim svim gledaocima i trenerima klubova iz regiona koji su organizovali dolazak dece i njihovo sjajno ponašanje na tribinama, što nam je pokazalo sa koliko su energije ušli u čitavu priču“, rekla je Maljković koja je zahvalila i Košarkaškom savezu Srbije.

Košarkašica Srbije Jelena Milovanović rekla je da njena ekipa mora da ponovi igru iz utakmice sa Nemačkom.

„Svi nam govore da je Luksemburg lak protivnik, ali nikada nisam igrala protiv njih, ne poznajem ih. Igramo na strani, sumnjam da će biti jednostavno, ali spremne smo da pružimo igru kao protiv Nemačke, jer ako tako budemo igrale neće biti nikakvih problema. Nadam se da ćemo sa dve pobede završiti prvu seriju utakmica“, rekla je Milovanović.

Posle dva kola, kvalifikacije će se nastaviti u februaru naredne godine, kada će srpska ekipa gostovati u Nemačkoj i Ukrajini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar