U trendu

Maljkovičh: Konačno smo u Japanu, radujem se takmičenjima

TOKIO – Predsednik Olimpijskog komiteta (OKS) Srbije Božidar Maljkovičh istakao da mu je drago što je pristigao u Japan i da se raduje poseti srpskim sportistima u Olimpijskom selu.

„Nakon dugog čekanja na ovaj momenat zbog odlaganja Igara, konačno smo u Japanu i radujem se nastupajućem takmičenju. Nadam se da ću uskoro imati priliku da pozdravim srpske olimpijce u Olimpijskom selu i kratko im poželim sreću na takmicenjima. Sportisti vole mir, tišinu i svako želi da se koncentriše na svoj nastup, i ne želimo to da remetimo. U Japanu se osećamo sigurno, najviše zahvaljujući ambasadorki Republike Srbije u Japanu Aleksandri Kovač i njenim saradnicima. Pomogli su nam kada je Miloš Vasić bio u nezavidnoj situaciji, uvek su na usluzi i na tome smo od srca zahvalni“, rekao je Maljković za OKS.

Čelnici OKS doputovali su u glavni grad Japana zajedno sa najboljim teniserom sveta i članom Olimpijskog tima Srbije Novakom Đokovićem.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki takode je apostrofirao pomoć Ambasade Republike Srbije u Japanu i zahvalio se organizatorima Olimpijskih igara na pomoci.“

„Želeo bih da se zahvalim Organizacionom komitetu Olimpijskih igara “Tokio 2020” na predusretljivosti i logističkoj podršci prilikom našeg dolaska. Brzo smo prošli sve procedure i ispunili smo uslove za bezbedan ulazak u Japan“, izjavio je Višacki.

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za 23. jul, kada i zvanično počinje najveći svetski sportski događaj.

Prvi sportista Olimpijskog tima Srbije koji će nastupiti na Igrama je veslacica Jovana Arsić, koja predstavlja našu zemlju u disciplini ženski skif.

Nju 23. jula u jutarnjim časovima po japanskom vremenu očekuju kvalifikacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar