U trendu

Mančester junajted lako pobedio Lester

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas na svom terenu šampiona Engleske Lester sa 4:1 u prvoj utakmici šestog kola Premijer lige.

Golove za Mančester postigli su Kris Smoling u 22, Huan Mata u 37, Markus Rašford u 40. i Pol Pogba u 42. minutu. Strelac jedinog gola za goste bio je Demaraj Grej u 59. minutu.

Ekipa Žozea Morinja sjajno je igrala u prvih 45 minuta utakmica, postigla je četiri gola, te je tako praktično već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika.

Domaćin je na Old Trafordu poveo posle kornera u 22. minutu koji je izveo Dejli Blind, a najviši u skoku bio je Smoling koji je nadvisio Roberta Huta.

U finišu prvog dela igre Mančester je u potpunosti nadigrao Lester, pa je Mata u 37. nakon sjajne akcije šutirao sa oko 15 metara i povisio na 2:0, da bi Rašford samo tri minuta kasnije ponovo posle kornera savladao Kaspera Šmajhela.

Junajted je i četvrti gol postigao posle kornera, a ovaj put strelac je bio Pol Pogba.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbudjenja s obzirom na to da je domaćin imao ubedljivu prednost.

Lester je preciznim i snažnim udarcem Greja sa oko 18 metara desno iskosa u 59. minutu smanjio zaostatak i postavio konačan rezultat.

Mančester je današnjim trijumfom okončao niz od dva uzastopna poraza u Premijer ligi, te sada sa 12 bodova zauzima treće mesto, dok je Lester 12. sa sedam.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.