U trendu

Mandić, Zečević i Obradović novi potpredsednici OKS

Osvajačica zlatne olimpijske medalje u tekvondou Milica Mandić, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović i bivši generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević imenovani su danas za potpredsednike Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Kako je saopštio OKS, u Beogradu je održana prva konstitutivna sednica Izvršnog odbora u ciklusu Tokio 2020. Sednicom je predsedavao Božidar Maljković, a izabrano je troje potpredsednika: osvajačica zlatne olimpijske medalje u tekvondou Milica Mandić, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović i bivši generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević.

„Mi ovde nismo predstavnici sportova iz kojih dolazimo već članovi najvišeg tela koje ima zadatak da se bavi unapredjenjem vrhunskog sporta u našoj zemlji. Uveren sam da ćemo svi zajedno raditi na razvoju vrhunskog sporta u Srbiji, a na taj način, naravno, razvijati i svoj sport. Molim vas da to svi uvek imamo na umu“, rekao je Maljković.

Kak se navodi, Izvršni odbor je izabrao predsednike komisija Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Na čelu Komisije za programska pitanja biće najuspešniji trener u poslednja dva olimpijska ciklusa Dragan Jović, a Komisije za finansijsko materijalna pitanja potpredsednik OKS Žarko Zečević.

Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene profesor doktor Dragan Radovanović, koji su ove funkcije obavljali i u prethodnom olimpijskom ciklusu.

Predsednik Komisije za medjunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju „Žene i sport“ vodiće Milena Reljin-Tatić, a Komisiju „Olimpijske vrednosti“ Nataša Janković, direktorka Fonda sporta i olimpizma. U ovom olimpijskom ciklusu, radu Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta pomagaće još jedna komisija koja će se baviti razvojem sportske infrastrukture, a na njenom čelu biće predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović. 

Na prvoj konstitutivnoj sednici imenovan je i Savet za razvoj olimpijskog sporta, stalno radno telo OKS, kome se u manadat stavlja kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta, a na čijem čelu će biti Ivan Todorov. Članovi tog saveta biće član Izvršnog odbora OKS i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Djurković, dugogodišnji trener u veslanju Nebojša Ilić, profesor doktor Vladimir Koprivica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i sedmostruka učesnica Olimpijskih igara i osvajačica pet olimpijskih medalja u streljaštvu Jasna Šekarić.

Kakao je saošteno, prethodnog dana konstituisana je i Sportska komisija OKS koju će u novom sazivu predvoditi proslavljeni odbojkaš i prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković.

Izvršni odbor usvojio je ažurirane liste kategorisanih sportista u programima „Tokio 2020“ i „Razvojnom programu OKS“.

Na održanoj sednici usvojena je i konačna brojčana prijava za predstojeći Evropski olimpijski festival mladih koji će se od 23. do 29. jula održati u madjarskom Djeru. Nakon plasmana ženske odbojkaške reprezentacije Tim Srbije brojaće 46 sportista u ukupno osam sportova.   

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar