Maradona: Kolumbija je monumentalno opljačkana

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da su kolumbijski fudbaleri bili žrtve „monumentalne pljačke“ u utakmici protiv Engleske na Svetskom prvenstvu i optužio je sudiju Marka Gajgera da je favorizovao ekipu Gareta Sautgejta.

Kolumbija je sinoć posle izvodjenja penala izgubila od Engleske i takmičenje na Mundijalu završila u osmini finala.

Engleska je povela sa 1:0 golom Harija Kejna iz penala u 57. minutu, a izjednačio je Jeri Mina u trećem minutu nadoknade vremena. Posle produžetaka rezultat je ostao 1:1, a Engleska je dobila na penale sa 4:3.

Maradona, koji je rukom postigao gol protiv Engleske na Mundijalu 1986. godine, rekao je da je američki sudija Mark Gajger trebalo da dosudi prekršaj Harija Kejna u akciji koja je dovela do penala za Englesku.

„Video sam monumentalnu pljačku na terenu, fatalnu grešku za celu zemlju. Ovo je gospodin koji odlučuje, sudija koji, ako ga potražite na guglu, ne bi trebalo da sudi utakmicu ovakve važnosti. Gajger je Amerikanac, kakva slučajnost“, rekao je Maradona za venecuelansku televiziju Telesur.

Maradona je kritikovao šefa sudijskog komiteta Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Pjerluidjija Kolunu što je dozvolio da Gajger sudi utakmicu.

„Žao mi je kolumbijskog naroda. Slavio sam kod izjednačujućeg gola Kolumbije kao da sam ga ja postigao“, naveo je Maradona.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike