Maradona se izvinio zbog kritikovanja sudije

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona izvinio se danas Medjunarodnoj fudbalskoj federaciji nakon što je kritikovao sudjenje Amerikanca Marka Gajgera na utakmici Engleske i Kolumbije na Svetskom prvenstvu.

Engleska je posle penala pobedila Kolumbiju i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, a Maradona je rekao da je sudija oštetio južnoameričku ekipu i da je u toj utakmici izvedena „monumentalna kradja“.

Fifa je zbog toga sinoć kritikovala Maradonu, koji je njen ambasador.

Maradona je putem Fejsbuka rekao da su njegove pojedine izjave neprihvatljive, pošto „su ga vodile emocije dok je navijao za Kolumbiju“.

On je naveo da se ponekad ne slaže sa sudijskim odlukama, ali da „ima najveće poštovanje za njihov posao, koji nije lak“.

Fifa je tolerisala Maradonine ispade na Svetskom prvenstvu u Rusiji. On se izvinio što je nepristojno gestikulirao prema navijaču Južne Koreje tokom utakmice Argentine i Islanda u Moskvi, a prekršio je i zabranu pušenja na stadionima.

Takodje, Maradona je pokazivao srednji prst navijačima nakon što je Argentina postigla pobedonosni gol protiv Nigerije u Sankt Peterburgu (2:1).

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike