U trendu

Marberi će igrati još godinu dana

Američki košarkaš Stefon Marberi sigurno će igrati još godinu dana i pregovara sa nekoliko kineskih klubova, pošto je raskinuo ugovr sa Peking Daksima, rekao je danas agent bivše NBA zvezde.

„Marberi će sigurno igrati još godinu dana“, rekao je njegov agent Vang Meng za Asošiejted pres.

Marberi (40) je prešao u Peking Daks 2011. godine i osvojio tri šampionske titule u kineskoj ligi. On nije uspeo da se dogovori sa upravom tog kluba o nastavku saradnje pa je ugovor raskinut.

„Bez obzira gde ću biti… Peking će zauvek biti moj dom. Hvala svim navijačima na razumevanju“, naveo je Marberi na društvenim mrežama.

U pismu navijačima, Marberi je naveo da je uprkos povredi tetive na početku sezone i dalje mogao da predvodi ekipu, a da je upravi kluba ponudio mogućnost da mu smanji platu za 20 odsto, kako bi mogao da radi i kao trener i kao igrač.

Vang je rekao da je Marberi hteo da ostane u Peking Daksima, pošto nije bio zadovoljan što se ekipa nije plasirala u plej-of prošle sezone i želeo je to da popravi. Agent je dodao da je bilo „mnogo nesigurnosti“ u klubu, oko dovodjenja novih igrača i trenera.

Bivši košarkaš Njujorka, Finiksa i Minesote zahvalio je klubu na raskidu ugovora, pošto će i dalje moći da igra u kineskoj ligi, a taj potez čelnika kluba nazvao je „blagoslovom poslednjoj želji jednog veterana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar