U trendu

Marej sigurno do trećeg kola, kraj za Veradaska

Drugi nosilac Otvorenog prvenstva Australije, Endi Marej, plasirao se u treće kolo tog turnira, pošto je u tri seta pobedio domaćeg tenisera Sema Grota, 6:0, 6:4, 6:1.

Marej je sjajno počeo meč, osvojio je prvih devet gemova, a onda je tek Grot uspeo da dodje sebi, vrati brejk i izjednači na 4:4 u drugom setu. Britanski teniser je, medjutim, bio siguran na svom servisu i osvojio je gem ne dopustivši rivalu da osvoji nijedan poen, da bi novim brejkom dobio i drugi set.

Škotlandjanin je u trećem setu ponovo bio siguran, napravio je dva brejka i pobedio sa 6:1. Grot je na ovo meču imao servise od 227 kilometara na sat, ali mu to nije pomoglo.

Marej je tako nastavio pobedničku seriju protiv Australijskih tenisera, pošto nikada do sada na turnirima nije izgubio od predstavnika ove zemlje, protiv kojih ima skor od 17:0.

Jedini poraz protiv Australijanaca doživeo je prošlog meseca na Hopman kupu, kada ga je pobedio Nik Kirjos.

Marej će u sledećoj rundi igrati protiv 32. nosioca Žoaoa Souse.

Džon Izner, 10. nosilac, morao je da se potrudi da pobedi Marsela Granoljersa, ali je ipak do trijumfa došao bez izgubljenog seta, 6:4, 7:6 (6), 7:6 (2). Ovo je Amerikancu visokom 208 centimetara peti put da je došao do trećeg kola Australijan opena, a najveći uspeh u Melburnu mu je osmina finala.

Kanadjanin Miloš Raonić, 13. nosilac došao je do trećeg kola pobedom nad španskim veteranom Tomijem Robredom u tri seta, 7:6 (6), 7:6 (5), 7:5.

U francuskom derbiju, 23. nosilac Gael Monfis pobedio je Nikolu Maua u tri seta, 7:5. 6:4, 6:1.

Španac Fernando Verdasko je u prvom kolu izbacio velikog Rafaela Nadala, ali nije imao snage da dodje do trećeg kola, pošto je danas poražen od Izraelca Dudija Sele u četiri seta, 4:6, 6:3, 6:3, 7:6 (4).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar