najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Marina Maljković potpisala za Galatasaraj

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković od danas je novi trener turskog Galatasaraja.

“Posle tri sezone u Lionu bilo je vreme za nove izazove. Postala sam željna novog iskustva. Drago mi je što sam došla u veliki klub koji predstavlja giganta u svim sportskim disciplinama”, rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva je dovedena kako bi pokušala da klub iz Istanbula vrati u sam vrh turske košarke, a samim tim i u Evroligu.

Galatasaraj je ove sezone eliminisan u četvrtfinalima kako turskog prvenstva, tako i Evrolige, što je ispod nivoa koji se očekuje od tog kluba, koji je pre samo dve sezone bio prvak Evrope i koji je prethodne dve godine osvajao turski šampionat.

“Svesna sam veličine izazova koji je ispred mene. Galatasaraj je klub koji je naviknut na trofeje i titule. Ambicije ovog kluba su najveće moguće, tako da će i očekivanja biti izuzetno visoka, a ja verujem da mogu da ih ispunim. U timu ću imati šest perspektivnih igračica i jedan od glavnih ciljeva je da im pomognem i omogućim da krenu da se razvijaju u pravom smeru”, rekla je ona.

Galatasaraj je najtrofejniji ženski košarkaški klub u Turskoj sa 13 titula prvaka, 11 trofeja u Kupu Turske i po jednom titulom Evrolige, Evrokupa i Superkupa Evrope, a naredne sezone će se takmičiti se u Evrokupu.
 
Marina Maljković će ovog leta predvoditi žensku reprezentaciju Srbije, zvaničnog šampiona Evrope, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike