U trendu

Mark Gasol završio sezonu zbog operacije stopala

Košarkaš Memfisa Mark Gasol propustiće ostatak sezone zbog operacije desnog stopala, saopštio je danas taj NBA klub.

Kako se navodi, Gasol je prošle subote podvrgnut operaciji slomljenog stopala, a generalni menadşer Kris Valas rekao je da se očekuje potpuni oporavak 31-godišnjeg španskog centra.

„Markova odlučnost i takmičarski duh će mu koristiti, a u procesu rehabilitacije pomoći će mu porodica i ekipa. Uvereni smo da će se Mark vratiti i biti jedan od vodećih igrača sledeće sezone ali i na dalje“, rekao je Valas.

Gasol je potpisao petogodišnji ugovor prošlog jula, nakon što je bio starter u ol-star utakmici prošle sezone. On je bio prvi košarkaš Grizlisa koji je izabran u prvi tim na ol-star meču.

Gasol je ove sezone odigrao 52 utakmice, a prosečno je postizao 16,6 poena i imao sedam skokova. Povredio se 8. februara u utakmici protiv Portlanda, u kojoj je u prvoj četvrtini postigao 11 poena.

„Frustrirajuće je Å¡to nisam na terenu sa saigračima. Ali, shvatam da je u procesu rehabilitacije fokus na dugotrajnom zdravlju i stabilnosti. Radujem se putu koji me čeka i potpunom i uspeÅ¡nom oporavku“, rekao je Gasol.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.