Mark Gasol završio sezonu zbog operacije stopala

Foto: Beta

Košarkaš Memfisa Mark Gasol propustiće ostatak sezone zbog operacije desnog stopala, saopštio je danas taj NBA klub.

Kako se navodi, Gasol je prošle subote podvrgnut operaciji slomljenog stopala, a generalni menadžer Kris Valas rekao je da se očekuje potpuni oporavak 31-godišnjeg španskog centra.

„Markova odlučnost i takmičarski duh će mu koristiti, a u procesu rehabilitacije pomoći će mu porodica i ekipa. Uvereni smo da će se Mark vratiti i biti jedan od vodećih igrača sledeće sezone ali i na dalje“, rekao je Valas.

Gasol je potpisao petogodišnji ugovor prošlog jula, nakon što je bio starter u ol-star utakmici prošle sezone. On je bio prvi košarkaš Grizlisa koji je izabran u prvi tim na ol-star meču.

Gasol je ove sezone odigrao 52 utakmice, a prosečno je postizao 16,6 poena i imao sedam skokova. Povredio se 8. februara u utakmici protiv Portlanda, u kojoj je u prvoj četvrtini postigao 11 poena.

„Frustrirajuće je što nisam na terenu sa saigračima. Ali, shvatam da je u procesu rehabilitacije fokus na dugotrajnom zdravlju i stabilnosti. Radujem se putu koji me čeka i potpunom i uspešnom oporavku“, rekao je Gasol.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar