najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Marsej miran posle dve noći incidenata

Stara luka u Marseju je u nedelju puna ljudi ali je situacija mirna nakon što je policija pretodne večeri bacila suzavac na nemirne i pijane fudbalske navijače.

Na pločnicima su i dalje ostaci razbijenih flaša, stolica i drugih predmeta korišćenih u nekoliko masovnih tuča.

Evropska fudbalska unija apelovala je na navijače da budu pristojni i izrazila uverenje da će bezbednost, za koju je odgovorna lokalna vlast, biti na nivou.

Pošto su se engleski navijači sukobljavali sa policijom, lokalcima i ruskim pristalicama, u Marseju su postavljene dodatne bezbednosne mere.

Kako je rečeno iz bezbednosne organizacije, policija je dobro radila svoj posao, s obzirom na “gradjanski rat” koji se prošle noći dešavao u luci u Marseju.

Tokom noći izmedju petka i subote uhapšeno je sedam ljudi, od kojih su tri britanska državljanina, jedan maloletnik. Oni će se danas naći pred sudijom.

Reprezentacije Rusije i Engleske sastaće se večeras u 21.00 na stadionu Velodrom u Marseju, u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva.

Hapšenja je bilo i u Lionu, gde je uhapšeno četvoro Francuza posle sukoba sa engleskim navijačima u jednom baru u centru tog grada. Povredjenih u toj tuči nije bilo, ali je bilo materijalne štete, pošto su polomljena stakla na hotelu u blizini.

Prema navodima medija, engleski navijači su sedeli u baru i gledali utakmicu, kada ih je napala grupa navijača Olimpik Liona.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike