U trendu

Martinez: SP za nas počinje duelom sa Hrvatskom, vreme je za reakciju

DOHA – Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez izjavio je da za njegov tim Svetsko prvenstvo u Kataru počinje tek sa duelom sa Hrvatskom u trećem kolu grupe F.

Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda na tabeli grupe F, dok je Belgija treća sa tri. Kanada je poslednja na tabeli bez bodova. Sutra će biti odigrani mečevi poslednjeg, trećeg kola u ovoj grupi, a sastaće se Hrvatska – Belgija i Kanada – Maroko.

„Ovo je stvarno dobro vreme za reakciju. To bi mogao da bude trenutak kada počinje naše SP. Nisam video ekipu na ovom turniru koja igra savršeno. Ova grupa igrača zaslužuje poštovanje i divljenje. Još 2016. su mediji pisali da se radi o zlatnoj generaciji, ali ona još to nije postala. Bili su treći na SP 2018. i četiri godine na čelu rang liste FIFA-e. Njihova zaovstavština za belgijski fudbal je ogromna“, rekao je Martinez na konferenciji za novinare u Dohi.

On se osvrnuo i pisanje belgijskih medija da vlada rasulo u nacionalnom timu zbog slabih rezultata u Kataru.

„Ništa se nije promenilo za nas. Nismo zadovoljni učinkom na prva dva meča. Sada moramo da preuzmemo odgovornost. Postoje mediji koji vole da skoče na lažne ili negativne vesti umesto da podrže najtalentovaniju ekipu u istoriji belgijskog fudbala. Ne znam odakle dolaze priče o sukobima u timu, niti ko ih objavljuje. Da sam belgijski novinar radije bih podržao svoju zemlju“, zaključio je Martinez.

Obe utakmice poslednjeg kola grupe F biće odigrane sutra od 16 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.