U trendu

Maskerano osudjen zbog utaje poreza

Fudbaler Barselone Havijer Maskerano osudjen je danas zbog utaje poreza, ali je postigao dogovor sa španskim vlastima i kaznu neće služiti u zatvoru.

Argentinac se danas pojavio na sudu gde je odgovarao na optužbe da je 2011. i 2012. godine utajio 1,5 miliona evra poreza. Maskerano je priznao krivicu, a španski mediji su prvo izvestili da će nekadašnji fudbaler Liverpula služiti jednogodišnju kaznu zatvora.

On je, potom, saopštio da je postigao dogovor s vlastima. Maskerano će platiti novčanu kaznu od 815.000 evra.

„Želim da razjasnim neke stvari. Danas sam postigao dogovor sa španskim poreskim vlastima što će mi doneti mir u ispunjavanju obaveza“, naveo je Maskerano.

„Ja sam sportista, ne znam mnogo o porezima i pravnim stvarima, zato se oslanjam na ljude koji se bave tim, za mene složenim, stvarima. Tokom karijere sam uvek bio pošten i odgovoran, poštovao sam saigrače, klubove za koje sam igrao, zemlju u kojoj sam izabrao da živim. Iz ove situacije kroz koju sam morao da prodjem izaći ću jači, ali i opušteniji jer znam da su se stvari vratile u normalu“, rekao je Maskerano.

Maskerano je, na kraju istakao, da „zadržava pravo da pokrene neophodne akcije protiv onih koji su ga pogrešno savetovali“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.