U trendu

Materaci: Benitez napravio istu grešku kao u Interu

Bivši fudbaler Intera Marko Materaci izjavio je da nije iznenađen što je Rafael Benitez dobio otkaz u Real Madridu jer misli da je španski stručnjak napravio istu grešku kao kada je vodio milanski tim.

Benitez je posle remija sa Valensijom (2:2) u Primeri dobio otkaz posle promenjivih rezultata ove sezone, a na njegovo mesto došao je legendarni Zinedin Zidan.

„Već sam prognozirao da će Benitez dobiti otkaz. Pogrešio sam samo u tome što sam mislio da će to biti pet dana ranije. Možes da budeš najbolji trener na svetu, ali ako nemaš pravu konekciju sa igračima onda nisi uspešan. Fudbaleri su ti koji pomažu treneru na terenu“, rekao je Materaci za Gazetu delo Sport.

NJih dvojica su sarađivali u Interu, posle čega je Italijan izneo niz optužbi da je Benitez upropastio trofejnu generaciju „neroazura“.

„Benitez se nikada neće promeniti. Umesto da stvori dobar odnos sa Kristijanom Ronaldom, on je postao blizak sa Geretom Bejlom. Ista priča bila je i u Interu, od dolaska u klub pričao je sa Zanetijem, Kambijasom i Kordobom, a ignorisao je Kivua“, zaključio je sadašnji trener indijskog Čenaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.