U trendu

Mateša: Huliganski čin; Bukić: Osuđujem nasilje

ZAGREB – Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i prvi čovek Regionalne lige i direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić osudili su danas napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

„U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i celokupne hrvatske sportske porodice najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportiste iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obaveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i ‘najsportskijim gradom na svetu'“, naveo je Mateša u saopštenju koje prenose hrvatski mediji.

Mateša ističe da je „krajnje vreme da nadležne državne služe i institucije u Hrvatskoj počnu da rigorozno sprovode zakonske akte protiv huliganizma u sportu i oko sporta“.

„Ovakvi ispadi bacaju ogromnu mrlju na Hrvatsku kao svetski prepoznatljivu sportsku i turističku destinaciju“.

Isto mišljenje ima i Perica Bukić.

„Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv. Za 11 sezona u Regionalnoj ligi nikada nismo imali nikakve izgrede, napade na sportiste ili njihov stručni štab. Uostalom, i ovaj napad se dogodio izvan ikakve moguće ovlasti tela takmičenja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vreme sportista“, poručio je Bukić.

On je dodao da se nada da taj incident neće uticati na odnose klubova, Saveza i svih u Regionalnoj ligi.

„Ovo što se dogodilo nikako mi u vaterpolo zajednici ne smemo da potcenimo, već nas obavezuje da napravimo dodatan napor da se ovo više nikad i nigde ne ponovi“.

Pored njih, dešavanja iz Splita osudili su i tamošnji mediji, pa tako Jutarnji list prenosi da se desio „sramotni napad“, a da po se po dostavljenim fotografijama tom listu može zaključiti da je sve bilo pripremljeno.

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su na splitskoj rivi uoči utakmice protiv Mornara u Regionalnoj ligi, koja je kasnije otkazana.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike