U trendu

Matić: Ćurčić ima podršku fudbalera, nadam se i Saveza

Srpski fudbaler Nemanja Matić pružio je podršku selektoru nacionalnog tima Radovanu Ćurčiću poručivši da isto razmišljaju njegovi saigrači, kao i da veruje da Savez neće napravi novu promenu na klupi.

„Mislim da Ćurčić i saradnici imaju podršku. Što se mene tiče apsolutno imaju, ali i kod ostalih saigrača mislim da nema problema. Ipak, to bi trebalo oni da odgovore, ja nemam dilemu“, rekao je Matić za sajt FSS uoči treninga u Poznanju i posle jučerašnjeg poraza od Poljske (1:0).

Matić je dodao da mediji imaju pravo na svoje mišljenje i da „smenjuju“ Ćurčića, ali da ne veruje da isto tako misle čelnici Saveza.

„Novinari imaju pravo da pišu, imaju svoje mišljenje, a iskreno se nadam da je tako ne razmišljaju odgovorni ljudi u Savezu. Mislim da je to naručeno sa neke druge strane. Samo se nadam da su svi svesni koliko smo selektora promenili poslednjih godina, a ja sam samo jedan igrač i na to ne mogu da utičem. Nije problem da tabloidi pišu o smeni selektora kada se izgubi utakmica, ali mene boli to što se dan ili dva pred utakmicu uvek komentarišu stvari koje nemaju veze sa fudbalom“.

Prema njegovim rečima nije dobar osećaj izgubiti od Poljske, iako je Srbija u mnogim segmentima bila bolja.

„Nismo iskoristili šanse, ali raduje me što smo bili prava ekipa na terenu, kompaktna i u svakom trenutku znali smo šta treba da uradimo i tako moramo da nastavimo u budućnosti. Zadovoljan sam igrom, ali naravno da poraz nije dobar. Verujem da će nas sreća poslužiti kada to bude bilo najviše potrebno, u kvalifikacijama“, rekao je Matić.

Vezni igrač Čelsija ističe da, svako ko se razume u fudbal, vidi napredak u igri reprezentaciju u odnosu na poraz od Češke (4:1) krajem prošle godine.

On je kratko promomentarisao izjave igrača koji nisu dobili poziv – Dušana Tadića, Duška Tošića i Nemanje Gudelja, nezadovoljnih radom Ćurčića i Saveza.

„Svako odgovara za svoje postupke. Siguran sam da su dobro razmislili pre nego što su to uradili, a nije moje da komentarišem. To je posao Saveza, tako da nemam šta da dodam“, zaključio je Matić.

Fudbalska reprezentacija Srbije martovske obaveze završava gostovanjem u Estoniji narednog utorka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.