U trendu

Matić: Dokazaću da sam zaslužio nagradu

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je danas da mu je velika čast što je proglašen za najboljeg srpskog fudbalera u 2015. godini i dodao da mu je to obaveza da naredne godine bude još bolji i pokaže da je zaslužio priznanje.

„Velika mi je čast što stojim ovde sa ovim peharom, a kući nosim i veliku obavezu da u 2016. godini opravdam ovaj trofej, dokažem da sam ga zaista zaslužio. Imam mnogo energije, želje i volje da to uradim“, rekao je Matić prilikom uručenja nagrade na svečanoj ceremoniji Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije neće igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, pošto je zauzela četvrto mesto u Grupi I sa četiri boda, ispred Jermenije, a iza Portugala, Albanije i Danske.

Matić je dodao da ima veliki motiv i da reprezentacija Srbije beleži mnogo bolje rezultate u budućnosti.

„Nije lako, pogotovo na ovom nivou. Veliki je motiv da napravimo stvari boljim nego što smo do sada to radili. Verujte mi, daću sve od sebe da tako i bude“, kazao je vezni fudbaler engleskog Čelsija.

Matić je za najboljeg igrača proglašen i u 2014. godini i izjednačio se po broju nagrada sa kapitenom reprezentacije Srbije Branislavom Ivanovićem.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Veljko Paunović, koji je letos omladinsku reprezentaciju Srbije odveo do titule svetskog šampiona na takmičenju na Novom Zelandu.

„Ovo je priznanje koje zaista nisam očekivao, ali je za mene jako značajno. Kada sam započinjao prvi govor pred momcima istakao sam četiri vrednosti: entuzijazam, poštovanje, odgovornost i poverenje. Danas želim da istaknem novu vrednost, a to je zahvalnost“, rekao je Paunović, koji je u medjuvremenu postao trener američkog kluba Čikago.

Paunović se zahvalio svojoj porodici, „fudbalskoj familiji“, ljudima iz FSS-a i svima koji su radili na projektu i na bilo koji način doprineli uspehu.

Potpredsednici FSS-a Ivan Ćurković i Slaviša Kokeza uručili su posebne medalje te organizacije osvajačima Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Svečanosti u Staroj Pazovi prisustvovala je većina igrača iz te generacije, a priznanja su dobili i članovi stručnog štaba na čelu sa Paunovićem, kao i direktori selekcija FSS-a Savo Milošević i Mitar Mrkela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.