U trendu

Mazepinu zabranjeno učešće u trci za Veliku nagradu Velike Britanije

Vozaču Hasa Nikiti Mazepinu iz Rusije neće biti dozvoljeno da učestvuje u ovogodišnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije zbog situacije u Ukrajini.

Asocijacija motosporta Velike Britanije donela je takvu odluku zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini i navela da Mazepin neće voziti na Silverstonu 3. jula „osim ako se situacija ne promeni“, preneo je Skaj.

„Cela britanska motosport zajednica osudjuje rat Rusije i Belorusije u Ukrajini i izražava solidarnost i podršku svima koji su pogodjeni sukobom. Mi smo ujedinjeni sa narodom Ukrajine i zajednicom motosporta posle invazije i neprihvatljivih akcija koje su sprovedene. Ovo je vreme da medjunarodna motosport zajednica reaguje i pokaže podršku narodu Ukrajine i kolegama“, naveo je predsednik Asocijacije motosporta Velike Britanije Dejvid Ričards.

Medjunarodna automobilska federacija (FIA) u utorak je osudila ruski napad na Ukrajinu, ali je saopštila da ruski i beloruski vozači mogu da se takmiče ove sezone kao neutralni sportisti bez isticanja državnih simbola na trkama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar