U trendu

Mega pobedila Budućnost u Podgorici

Košarkaši Mega Leksa poveli su sa 1:0 protiv Budućnosti u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranaske lige, pošto su večeras u prvom meču pobedili podgoričku ekipu sa 85:81 (24:15, 18:28, 18:19, 25:19) u dvorani Morača.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rade Zaograc sa 27 poena, a pored toga zabeležio je i sedam skokova i četiri asistencije, dok je Nikola Janković dao 19, uz 12 asistencija, a Danilo Janković ubacio 16.

U ekipi Budućnosti istakao se Džulijus Dženkins sa 26 poena, dok je Tadija Dragićević postigao 12. Njih dvojica su jedini postigli dvocifreni broj poena za svoju ekipu.

Ekipa iz Sremske Mitrovice je i pored izostanka Aleksandra Aranitovića, Ognjena Jaramaza i Alfe Kabe zbog povrede uspela da nadigra Budućnost u Podgorici i nanese joj prvi poraz u sezoni na domaćem terenu.

Utakmica u dvorani Morača odigrana je pred punim trbinama, a publika je videla veoma neizvesnu završnicu. Mega je veoma dobro počela meč, polako gradila prednost, da bi na prvi odmor otišla s devet poena prednosti.

Budućnost je u drugoj četvrtini uspela da stigne do preokreta, ali Mega protivniku nije dozvolila da stekne osetniju prednost, pa je ostatak susreta protekao u čestom smenjivanju ekipa u vodjstvu.

U poslednji minut meča ekipe su ušle izjednačeno (80:80), a Mega je imala napada.

Centar Budućnosti Aleksa Marić je faulirao Jankovića, pa je srpski košarkaš dobio dva slobodna bacanja, jer su Podgoričani ranije ispunili bonus. On je s linije penala imao polovičan učinak, pa je Budućnost imala napad za preokret, ali Dragićević nije pogodio šut za tri poena.

Na drugoj strani je usledila kontra Mege, koju je faulom nad Timoti Luvavom zaustavio Dženkis. Francuski košarkaš je oba puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja, pa je srpski tim stekao tri poena prednosti.

Posle tajm-auta, Budućnost je imala dosta vremena da organizuje napad, ali je on okončan posle samo nekoliko sekundi, a navodno je Ivanović napravio faul nad Omarom Kukom prilikom šuta za tri poena. Plejmejker Budućnosti je pogodio samo jedno bacanje, a na satu je ostalo samo 11 sekundi, pa je već tada bilo jasno da će Mega ostvariti pobedu.

Drugi meč polufinala plej-ofa izmedju Mege i Budućnosti igraće se u subotu u Sremskoj Mitrovici.

U drugom polufinalu plej-ofa Jadranske lige sastaju se Crvena zvezda i Cedevita. Prvi meč je na programu sutra od 18.45.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.