U trendu

Meklaren predstavio novi bolid MCL32

Ekipa Meklaren predstavila je danas novi bolid MCL32 i vratila se korenima sa početaka u Formuli 1, kada su njeni bolidi bili ofarbani u narandžasto, crno i belo.

Narandžastu boju odabrao je osnivač Meklarena Brus Meklaren šezdesetih godina prošlog veka. Prva pobeda Meklarena u Formuli 1 izborena je u narandžastom bolidu 1968. godine.

Od sedamdesetih do devedesetih godina prošlog veka Meklarenovi bolidi su pre svega zbog sponzorskih ugovora bili crveno-beli, a od nedavno su bili obojeni u tamno sivo. Sada je bolid narandžasto-crni, dok je bela boja korporativnog brenda Honda, koja ekipu snabdeva motorima.

Nova boja predstavlja početak nove ere u Meklarenu, posle odlaska direktora ekipe Rona Denisa.

„Lepo je videti Meklarenovu boju. Ovo je definitivno najlepši bolid koji sam vozio u poslednjih 16 godina. Sa novim pravilima bolidi izgledaju spektakularno i radujem se. Bolisi su seksi kada su brzi, pa videćemo šta će biti“, rekao je vozač Meklarena Fernando Alonso, koji će ove godine voziti 16. sezonu u Formuli 1.

„Ovo je važna godina za nas. Za nas su 2015. i 2016. godina bile teške, a ove godine se nadamo da ćemo se vratiti na mesto koje nam pripada. Ne treba ništa da obećavamo našim navijačima ni sebi, samo da radimo naporno, da obavimo dobro testiranja sa mnogo predjenih kilometara. Ali, danas smo ovde jer verujemo da možemo da pobedjujemo“, dodao je dvostruki svetski prvak.

Osim Alonsa za Meklaren će voziti i Belgijanac Stofel Vandorn.

Novi izvršni direktor Meklarena Zek Braun rekao je da je ekipa promenila boju bolida na zahtev navijača i da je cilj ekipe „da ponovo pobedjuje“.

Meklaren nije pobedio u trci Formule 1 još od 2012. godine. Ekipa nije ostvarila dobre rezultate od 2015. godine, otkako je počela da saradjuje sa Hondom, a Alonso i Dženson Baton su prošle sezone u više navrata kritikovali bolid.

Meklaren je prošle godine zauzeo šesto mesto u konkurenciji konstruktora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar