Menadžer: Klop bi mogao da napusti Liverpul zbog loše klime u Engleskoj

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop mogao bi da napusti taj klub po isteku ugovora zbog loše klime u Velikoj Britaniji, rekao je danas njegov menadžer.

Klopov ugovor ističe 2022. godine, a Skaj je preneo da uprava Liverpula namerava da ponudi nemačkom treneru novi višegodišnji ugovor.

Klop je nedavno rekao da bi mogao da napravi pauzu kada mu istekne ugovor, a njegov menadžer Mark Kozike rekao je da bi trener mogao da bude u iskušenju da se preseli u toplije krajeve.

„Jirgenov ugovor važi do 2022. godine i javna je tajna da klub želi da ga produži. Za to imamo još malo vremena. Moramo da sačekamo i vidimo kako će se sve razvijati i da li će klimatske promene doneti bolje vreme u Englesku ili samo u Nemačku. Ne treba potceniti loše vreme“, rekao je Kozike za Gol.

On je dodao da su iz Liverpula u novembru ili decembru pitali za novi ugovor, ali da im je rekao da treba sačekati.

„Ula (Klopova supruga) i Jirgen ujutro ustanu po mraku. Kada se ponovo sretnu uveče, isto je mrak ili je sivo i sipi. Tokom zimske pauze u Nemačkoj, ako je vreme zaista loše, klubovi idu na odmor dve nedelje, a onda se vrate i odu na pripreme na nekoliko dana u sunčane krajeve. Tokom tog perioda, treneri u Engleskoj moraju da se pripreme i za 13 utakmica. Već su premoreni i nije lako“, naveo je Koziki. 

Klop je 2015. godine preuzeo Liverpul, sa kojim je prošle sezone osvojio Ligu šampiona.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike