U trendu

Mercedes predstavio bolid W08

Ekipa Mercedesa predstavila je danas novi bolid W08, a prve krugove na stazi Silverston vozio je Luis Hamilton, koji će ove godine pokušati da osvoji četvrtu titulu svetskog šampiona u Formuli 1.

Upitan za prve utiske o novom bolidu, Hamilton je rekao da je osećaj „neverovatan“ i „sjajan“, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ekipe su pravile vozila na osnovu novih pravila u Formuli 1, pa će ove godine bolidi biti brži, uz dramatičniji izgled, ali će vozači morati da budu mnogo spremniji. Dizajn Mercedesovog bolida je elegantan, uz uži zadnji deo.

„Juče sam prvi put video završen bolid. To je najdetaljniji deo mašinerije koji sam ikada video u Formuli 1. Ovo nije bio pravi test, samo sam odvezao nekoliko krugova da se uverimo da bolid može da ide, ali sam uspeo da idem brže u poslednjih par krugova. Osećaj je gotovo isti u odnosu na prošlogodišnji u pogledu ergonomije, ali sada oko sebe imaš veću i još snažniju zver“, rekao je Hamilton.

Popodne će bolid isprobati i Valteri Botas, koji je zamenio Nika Rozberga u Mercedesu. Rozberg je prošle godine, pet dana po osvajanju šampionske titule, završio karijeru.

„Ovo je nova era tehničkih inovacija, možda je neka ekipa našla ‘srebrni metak’, koji će napraviti razliku, kao što je to učinio Bron 2009. godine. Nadam se da ćemo to biti mi“, rekao je direktor Mercedesa Toto Volf.

Mercedes je u poslednje tri godine, otkako se prešlo na hibridne turbo motore, dominirao Formulom 1 i osvojio tri šampionske titule u konkurenciji konstruktora i tri u konkurenciji vozača. U poslednje tri godine „srebrne strele“ su pobedile u 51 od 59 trka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar