U trendu

Mesi doživotno u Barseloni: Novim ugovorom „prešišao“ je i Ronalda

Leov otac Horhe i Barselonin predsednik Žozep Bartomeu sve su se dogovorili i sada advokati obe strane češljaju detalje ugovora, pre nego što ga Leo Mesi potpiše idućeg sledeće nedelje kada se vrati iz Australije, gde je trenutno sa reprezentacijom Argentine.

Tako su potvrđene reči Lea Mesija, koji je iz Melburna poručio: „Uvek sam želeo da ostanem u Barseloni, o tome sam oduvek sanjao. Rekao sam već ranije da tamo želim da završim karijeru.“

Mesi, kojem aktuelni ugovor s Barselonom traje do 2018. i koji za 15 dana navršava 30 godina, sada će konačno i potpisom novog ugovora okončati spekulacije oko njegovog odlaska iz kluba i grada u kom je od 2001.

Katalonski mediji donose detalje ugovora, po kom bi Mesi potpisao na 3+1 godinu i gde bi tri godine bile fiksne, a ona dodatna ostavljena njemu na volju, odnosno i četvrtu sezonu iz ugovora odigraće u Barseloni ako to sam bude hteo, odnosno ako i tada, u 33. godini, bude osećao da još jednu godinu može da odigra na vrhunskom nivou.

Mesi će novim ugovorom zarađivati 40 miliona evra godišnje, što je osetno više od 25, koliko za isto vreme dobija Kristijano Ronaldo. Odštetna klauzula biće mu duplo manja od Portugalčeve, 500 miliona evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.