U trendu

Mesi prelazi u Mančester siti?

Fudbaler Barselone Lionel Mesi karijeru bi mogao da nastavi u Mančester sitiju, objavio je danas britanski list San (Sun).

Ovaj list navodi da je Mančester siti u pregovorima sa Argentincem i da mu je ponudio nedeljnu platu od 800.000 funti.

„Mesijevi agenti su već počeli pregovore sa Sitijem oko transfera 28-godišnjeg napadača, koji bi mogao da potpiše ugovor vredan oko 40 miliona funti godišnje“, piše u tekstu londonskog dnevnika.

Mesi je navodno uvređen, jer Barselona nije produžila ugovor sa njim, već sa Brazilcem Nejmarom.

San je naveo da veliku ulogu oko transfera Mesija imaju izvršni direktor Sitija Feran Sorijano, nekadašnji potpredsednik i generalni menadžer Barselone, kao i sadašnji sportski direktor Mančestera, a nekadašnji Barselone – Čigi Begiristajn.

„Građani“ su, prema saznanjima ovog lista, ohrabreni informacijom da Mesi želi da nastavi karijeru van Španije, gde po sadašnjem ugovoru, koji mu ističe 2018, zarađuje 500.000 funti godišnje.

U Upravi Mančester sitija veruju da će Barselona prihvatiti ponudu od oko 120 miliona funti, iako otkupna klauzula za četvorostrukog osvajače Zlatne lopte iznosi 250 miliona.

Takođe, britanski mediji navode da će i sadašnji trener Bajern Minhena Pep Gvardiola pridružiti Mesiju u Mančester sitiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.