U trendu

Mesi veliki favorit za osvajanje Zlatne lopte

Fudbaler Barselone Lionel Mesi veliki je favorit za osvajanje Zlatne lopte, ispred igrača Real Madrida Kristijana Ronalda, koji je u prethodne dve godine osvajao to prestižno priznanje.

Mesi je do sada četiri puta osvojio Zlatnu loptu, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta, a Ronaldo ima tri trofeja.

Mesi je s Barselonom prošle godine osvojio šampionsku titulu u Španiji, Kup kralja, Ligu šampiona, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo, dok Ronaldo nije osvojio nijedan trofej s Realom.

U konkurenciji za Zlatnu loptu je još jedan fudbaler Barselone, Brazilac Nejmar, dok je njegov trener Luis Enrike najozbiljniji kandidat za najboljeg trenera u 2015. godini, ispred Pepa Gvardiole iz Bajerna iz Minhena i selektora reprezentacije Čilea Horhea Sampaolija.

Takodje, Mesi je u konkurenciji i za nagradu „Puškaš“, za najlepši gol, a u glasanju su učestvovali navijači putem interneta.

U ženskoj konkurenciji dominiraju članovi američke reprezentacije. Karli Lojd je najveći favorit za Zlatnu kopačku, ispred Celije Šašić iz Nemačke i Aje Mijame iz Japana.

Selektorka SAD Džil Elis je najozbiljniji kandidat za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji, ispred selektora Engleske Marka Sampsona i selektora Japana Norija Sakija.

Najbolje biraju selektori i kapiteni reprezentacija 209 članica Fife, kao i odabrani novinari.

Ceremonija dodele Zlatne lopte održaće se u ponedeljak u Cirihu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar