U trendu

Mi smo Juventus i možemo protiv Bajerna

Fudbaleri Juventusa i Bajern Minhena sastaće se sutra u Torinu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a jedan od najboljih igrača italijanske ekipe Pol Pogba veruje da njegov tim može do plasmana u četvrtfinale.

„Mi nismo favoriti protiv Bajerna, ali to nije problem za nas. Igrati protiv Pari Sen Žermena, Barselone, Bajerna… To je Liga šampiona i tu nema malih timova posle grupne faze. Učinićemo sve da se plasiramo dalje“, rekao je Pogba za sajt takmičenja.

Prva utakmica osmine finala izmedju Juventusa i Bajerna igraće se sutra od 20.45 u Torinu. Juventus i Bajern Minhen su se više puta u istoriji sastajali u medjunarodnim takmičenjima, a poslednji put su Bavarci 2013. godine u četvrtfinalu pobedili Juventus ukupnim rezultatom 4:0, a u italiji je bilo 2:0 za nemačku ekipu.

„Bajern je tada bio izuzetno jak. Tada su i osvojili Ligu šampiona. Imali su veoma dobru organizaciju igre u ekipi sa ubistvenim napadačima. Sa igračima poput njih, sjajnim individualcima, normalno je da budete u vrhu fudbala, ali mi smo Juventus, takodje veliki klub. Nismo favoriti za pobedu u dvomeču, ali upravo to može biti naša prednost, jer nemamo šta da izgubimo“, rekao je Pogba.

Jedna od prednosti ekipe iz Torina je niz utakmica bez poraza u evropskim takmičenjima – 10 pobeda i šest nerešenih, a posledni poraz je upravo bio od Bajerna 2013. godine.

Torinski klub je grupnu fazu takmičenja završio na drugom mestu Grupe D, dok je Bajern bio u prvi u Grupi F.

Oba tima u sutrašnju utakmicu ulaze bez nekoliko standardnih prvotimaca, pa će tako Juventus verovatno igrati bez Marija Mandžukića, Pabla Dibale i Djordja Kjelinija koji su blizu povratka na teren, dok s druge strane u timu neće biti Badštubera, Boatenga i Havija Martinesa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar