U trendu

Micić: Nisam došao da popravljam formu

Novi košarkaš Crvene zvezde Vasilije Micić izjavio je danas da je pogrešno preneta njegova izjava da je u beogradski klub došao da popravi formu i vrati se u Bajern Minhen na leto i dodao da je presrećan što će napokon zaigrati za ekipu za koju navija odmalena.

„Malo mi je žao što je ovaj trenutak, koji je za mene važan, kada sam konačno stigao u Crvenu zvezdu, pokvaren dezinformacijom koja se pojavila na pojedinim inostranim sajtovima. I pored toga što to nikada nisam rekao, izvinjavam se navijačima i razumem njihove reakcije i nezadovoljstvo, koje su izazvane nečim što je neistina“, rekao je Micić za klupski sajt.

Micić (21) je danas potpisao ugovor sa Zvezdom, a u novom klubu će nositi dres s brojem 13. 

„Doživeo sam veliku čast i zadovoljstvo da ću konačno igrati za klub za koji navijam odmalena. Želim da se što pre uklopim, da zaigram na svom nivou, i da svi zajedno napravimo što bolji rezultat u svim takmičenjima, i da doživim još nešto, o čemu maštam još kao dečak, da podižem pehare kao igrač Crvene zvezde“, kazao je on.

Micić se nakon devet godina vraća u klub za koji je igrao u mladjim selekcijama, pre nego što je prešao u ekipu FMP-a, za koji je nastupao tri sezone, nakon čega je usledio prelazak u ekipu Mega Vizure.Nakon četiri sezone u dresu Mege, Micić je postao član minhenskog Bajerna, za koji je nastupao sezonu i po, pre povratka u Beograd i potpisivanja ugovora sa Zvezdom.On je s mladjim selekcijama reprezentacije Srbije osvojio dve srebrne medalje – na Svetskom prvenstvu 2011. godine i Evropskom 2013. Za seniorsku selekciju Srbije, nastupao je 2013. godine kada je reprezentacija izborila plasman na Mundobasket.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.