U trendu

Miholjsko tenisko leto Svetlane Kuznjecove

U nedostatku velikih zvezda ženskog tenisa, posebno Serene Vilijams, Marije Šarapove i Viktorije Azarenke, naslove medijskih izveštaja sa završnog VTA turnira preuzela je Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Dvostruka grend slem šampionka poslednja je izborila mesto u Singapuru, ove subote, dva dana pre početka, zatim prešla gotovo 10.000 kilometara od Moskve i u 32. godini prva obezbedila mesto u polufinalu.

Sve što je do sada uradila bilo je kao u transu, u znaku igre na ivici premora i borbe do poslednjeg daha. Kada je protiv Agnješke Radvanjske ubedljivo gubila drugi set, na zaprepašćenje svih, uzela je makaze i odsekla kraj svog „konjskog repa”, a zatim rešila meč: 7:5, 1:6, 7:5.

Na pitanje novinara, odgovorila je da je „uklonila ono što joj je smetalo”, objašnjavajući da joj prilikom svakog forhenda kosa padala u oči.

Danas je Ruskinja načinila novi podvig i preokret protiv Karoline Pliškove: 3:6, 6:2, 7:6 (8:6), a zatim pala na teren, bez daha:

– Ostavila sam na stranu, umor, emocije i promenu vremenske zone – nisam želela o tome ni da razmišljam. Došle smo ovde da se borimo, hajde da zaboravimo na sve drugo.

Podvizima na kraju sezone, Kuznjecova se prvi put posle šest godina vratila među deset najboljih teniserki sveta.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.