U trendu

Mijailović: Ne možemo da kršimo ugovor jer se pojavila nova zainteresovana strana

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je danas da su crno-beli sa Beogradskom arenom sklopili ugovor po tržišnim pravilima koji ne mogu da krše jer se „pojavila nova zainteresovana strana“.

Košarkaši klub Crvena zvezda je ranije saopštio da do danas nije dobio nijedan termin za treninge svih selekcija kluba u Beogradskoj areni i optužio je Partizan da je „uzurpirao“ tu dvoranu.

„Ugovor je sklopljen po tržišnim pravilima i ne možemo sada da ga kršimo zbog toga što se pojavila nova zainteresovana strana, ko god to bio“, rekao je Mijailović za Sport klub.

On je dodao da je Partizan prvi prepoznao potencijal Beogradske arene.

„Mi uspevamo da zaradimo od prodaje ulaznica, ali razumem da drugu stranu boli to što nisu u stanju da i sami urade isto. Ima četiri godine kako sam doneo odluku da igramo u Areni jer je to jedini održivi model u košarkaškom sportu koji je, generalno, neprofitabilan“, rekao je Mijailović.

„Nisu mi svi u početku verovali, ali mi je neobično drago kada vidim da je posle određenog vremena i naš gradski rival prepoznao Partizanov model kao uspešan“, dodao je on.

Crvena zvezda je u svom saopštenju navela da Partizan ima „vrlo povlašćene cene zakupa, koje ne izmiruje na vreme, kao ni porez Republici Srbiji“.

„Odlično, jer mogu s ponosom da otkrijem da je Partizan uplatio nešto manje od 510 miliona dinara na osnovu poreza po različitim osnovama samo u poslednja tri meseca“, odgovorio je Mijailović.

On je istakao i da Crvena zvezda ne dovodi slučajno u pitanje Partizanove termine u Areni.

„Javnost ovo verovatno ne zna, ali naš rival ostaje bez dve trenažne dvorane zbog privatnih planova pojedinaca. To je razlog što traže gde će im mlađe kategorije trenirati i, pogađate, hoće baš tamo gde je Partizan već godinama zakupac. Rekao bih sada mnogo toga, ali ću za sada ostati nedorečen“, zaključio je Mijailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar