U trendu

Mikec osvojio zlato i Kristalni globus na Svetskom kupu

Srpski strelac Damir Mikec je danas u gadjanju vazdušnim pištoljem osvojio zlatnu medalju i Kristalni globus na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji.

To je druga medalja za Srbiju na takmičenju u Bolonji. Ranije danas Andrea Arsović je stigla do zlata u gadjanju vazdušnom puškom.

Mikec je dominirao tokom celog takmičenja. U kvalifikacijama je zauzeo prvo mesto sa 385 krugova. U finalu je vrlo brzo preuzeo vodjstvo, koje je do kraja samo povećavao. Trijumfovao je sa 202,9 krugova. Drugoplasirani Kinez Vei Pang, bronzani sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, zaostao je za srpskim reprezentativcem 3,2 kruga.

„Na Svetski kup sam došao u dobroj formi, ali i rasterećen. Nisam bio pod pritiskom. Kako stičem više iskustva, drugačije pristupam takmičenjima. Imao sam svoju taktiku, koja nažalost nije upalila na Olimpijskim igrama, ali sada jeste“, rekao je Mikec za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Mikec je do sada imao osam medalja u Svetskom kupu (četiri zlatne i četiri bronzane), a u Bolonji je osvojio prvo odličje na završnom turniru prestižnog takmičenja.

„Šesti put učestvujem na finalnom turniru, ali do sada mi se nikako nije dalo da stignem do medalje. Imao sam mnogo motiva da u Bolonji dodjem do bilo kog odličja i na kraju stigoh do najsjajnijeg i najvećeg Kristalnog globusa. Na najbolji mogući način sam završio međunarodnu sezonu“, rekao je Mikec.

Mikec je i u kvalifikacijama i u finalu bio ubedljiv u odnosu na rivale. U finalnom delu takmičenja je posle trećeg hica preuzeo vodjstvo, a prednost kasnije samo uvećavao.

„Tokom takmičenja nisam ni jednom pogledao na monitor na kome se prikazuju rezultati svih finalista. Nisam mogao da ne čujem spikera, koji je govorio da sam na prvom mestu, ali nisam znao koliko sam ispred rivala. Gadjao sam onako kako sam planirao, fokusirao se samo na sebe. Bilo je i teških momenata, u par navrata mi je i ponestalo snage,  ali napravio sam vrlo malo grešaka i došao do rezultata kojim sam vrlo zadovoljan“, rekao je on.

Mikec se na finalani turnir Svetskog kupa plasirao osvajanjem srebra na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu u Rio de Žaneiru. On je današnjom pobedom obezbedio na finalnom turniru SK 2017.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar