U trendu

Milan odustao od Sergeja; Juventus nije: Uzda se u Mendeša

MILANO – Italijanski velikan Milan u ovom trenutku ne može da dovede srpskog fudbalskog reprezentativca iz Lacija Sergeja Milinković-Savića, izjavio je novi sportski direktor Leonardo.

Leonardo je objasio da je zbog pravila UEFA Finansijskog fer-pleja nema mogućnost da priušti transfer Milinković-Savića posle dolaska Juventusovog tandema Matija Kaldara – Gonzalo Iguain, iako bi voleo da ga vidi na San Siru,

„Zbog Finansijskog-fer pleja ne možemo da dovedemo vrhunskog vezistu. Ukoliko nađemo put, u okviru pravila onda ćemo pokušati da napravimo čudo i potpišemo igrača koji bi puno pomogao timu. Ipak, mislim da to nije realno“, rekao je Leonardo, a prenose italijanski mediji.

Brazilac dodaje da ima veliku želju da Sergeja učini fudbalerom Milana.

„Milinković-Savić je san mnogih klubova. Nažalost, u ovom trenutku nije moguće da se nadamo igraču koji toliko košta. Pre godinu dana su me pitali koga Milan da dovede iz Serije A, ja sam izabrao njega. Sergej je moderan vezista, ali nije u našim finansiskim mogućnostima“, kaže Leonardo.

Milinković-Savić se ovog leta dovodio u vezu sa najboljim klubovima Evrope, najviše Juventusom koji i dalje nije odustao od transfera.

Juventus se uzda u moćnog agenta Žorža Mendeša, čoveka koji im je završio posao oko dolaska Kristijana Ronalda iz Reala, i njegove veze sa prvim čovekom Lacija Klaudiom Lotitom.

Do sada je Lotito insistirao na transferu od najmanje 120 miliona, a Mendeš će pokušati da ga „smekša“ kada se zatvori prelazni rok u Engleskoj za dva dana, odnosno kada Rimljanima ponestane opcija oko budućnosti Sergeja (žele ga Čelsi i Mančester Junajted).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar